Brașov | Sărbători în Brașov

Oktoberfest Romania

Ne vom vedea anul viitor la o noua editie Oktoberfest.

Vă așteaptăm si anul viitor cu o mulțime de bere rece, cârnați, faimoșii covrigi bavarezi, multă distracție și un parc de distracții pentru copii! Pregătește-ți dirndl-ul și lederhosen-ul și haideți să trăim împreună un minunat Oktoberfest în Brașov.

Vă așteptăm cu drag!

Delicatese și specialități bavareze la Oktoberfestul din Brașov

Cele mai delicioase specialități bavareze vor fi servite din nou la Oktoberfest. Poți deja să visezi cârnați germani, covrigei tradiționali bavarezi, Wiener Schnitzel, cartofi prăjiți și multe alte delicatese.

Desigur, se servesc și multe delicatese tradiționale românești.

Îi sfătuim pe toți vizitatorii să viziteze festivalul devreme pentru a nu intra în situația în care unul sau altul ar putea fi deja epuizat (cu alte cuvinte, tencuit). Ultimii ani au demonstrat că goana după mâncarea delicioasă este foarte mare.

Combinația dintre „sărbătoarea Oktoberfest” clasică și bucătăria bună românească nu lasă de dorit și arată minunat cât de frumoasă poate fi cooperarea între diferite țări și cât de divers este un astfel de festival.

Oktoberfest: Istoria

De ce se organizează Oktoberfest în septembrie?

O lege germană din anul 1539 stipula faptul că berea nu putea fi produsă decât între 29 septembrie și 23 aprilie, deoarece pe perioada verii riscurile unor incendii în timpul prelucrării berii erau mult mai mari. Neavând condițiile de depozitare pe care le au astăzi, producătorii trebuiau să vândă toată berea din anul respectiv înainte de a putea începe producerea uneia noi. Oktoberfest-ul începe în jurul datei de 20 septembrie și se termină în prima duminică din octombrie.

Dar de ce i se spune Oktoberfest când el se desfășoară, cu excepția ultimelor 2-3 zile, în luna septembrie? Ei bine, numele, pe care prințesa-mireasă l-a ales foarte inspirat, se leagă de perioada în care a avut loc festivalul prima dată: 12-17 octombrie 1810. Această tradiție a fost modificată din anul 1872, când s-a hotărât că în luna octombrie vremea era prea rece pentru un astfel de eveniment desfășurat în aer liber.