Experienţe | Agrement, parcuri

Agrement, parcuri

Grădina Zoologică din Brașov

Website

Grădina Zoologică din Brașov este amplasată în mijlocul pădurii iar în ultimii ani a fost mărită de la 4 la 10 hectare pentru bunăstarea și confortul animalelor și vizitatorilor. Astăzi aceasta este gazda a peste 380 de animale aparținând din 110 specii printre care se numără: tigrul bengalez alb, cămilele bactriene, leii albi, lebăda neagră și albă, diverse specii de pești și reptilieni și leoparzii zăpezilor.

Dintre activitățile educaționale destinate elevilor există săptămâna verde care oferă activități educaționale extracurriculare și extrașcolare care vizează acumularea de informații despre mediul înconjurător, fie că este vorba de schimbările climatice sau pentru a explora natura. Aceste activități vizează preșcolari, elevi din ciclu primar, gimnazial sau liceal. Tarifele sunt foarte accesibile pentru publicul larg deci o Grădina Zoologică merită o vizită, în special pentru părinții sau profesorii care își doresc să bucure copiii cu animale exotice.

Parcul central Nicolae Titulescu Brașov

Parcul datează încă din 1885 și îi poarta numele profesorului universitar Nicolae Titulescu, unde se află și statuia care îl celebrează; este cel mai mare din întregul Brașov. Acesta este atât potrivit pentru o plimbare relaxantă cât și pentru activități destinate copiilor, întrucât există un loc de joacă în interiorul acestuia.

Aflându-se în centrul Brașovului, împrejur se vor găsi numeroase restaurante sau locuri de vizitat: chiar la câteva sute de metri se află Piața Sfatului, Muzeul de Artă, Biserica Neagră, Casa Hirscher etc.

Parc Aventura Brașov

Website

Pentru cei ce sunt în căutare de adrenalină sau pur și simplu sunt amatori ai sportului, Brașovul oferă și această opțiune care este prietenoasă atât pentru adulți cât și pentru copii în cel mai mare parc de aventură din Europa de Est. Pentru cei ce vor doar să viziteze parcul fără să participe la activitățile sportive, există și această variantă pentru un tarif redus.

Parcul dispune de 16 trasee de dificultăți progresive, acestea fiind marcate în culori diferite. Siguranța este garantată datorită sistemului nou al hamurilor. Există o tiroliană denumită drept ,,marea tiroliană de pe lac” și are 300m dus și 200m întors. Cei ce dețin parcul oferă vizitatorilor o paletă largă de activități pe lângă tiroliane, cum ar fi off road pentru cei mici, ture cu bicicleta și jocuri virtuale. De asemenea, într-o pauză bine meritată de la efort, parcul dispune de un foodtruck și un bar.