Brașov | Poiana Brașov

Poiana Brașov

Poiana Brasov este statiunea montana care are o reputatie de necombatut datorita istoriei sale in topul destinatiilor din Romania. Incepand cu 1906 cand este recunoscuta ca fiind statiune de iarna, Poiana Brasov a continuat sa ramana cel mai indragit loc atat de turisti cat si de romani datorita partiilor accesibile atat incepatorilor cat si celor mai avansati si, bineinteles, datorita peisajelor care te lasa fara aer.

Pe langa experientele de care vizitatorii au parte iarna, nici vara aceasta statiune nu este mai prejos: drumetiile sunt nelipsite din activitatile sportive, cei ce se aventureaza pe cararile montane fiind incantati de niste vederi spectaculoase; cei in cautare de adrenalina pot zbura cu parapanta de pe Vf. Postavaru (1800 m), pot merge cu ATV-ul sau pot practica echitatie in natura. Nu in ultimul rand, experientele culinare si confortul pe care il garanteaza restaurantele si hotelurile din statiune sunt suficiente pentru a da pe spate orice vizitator.

Poiana Brașov (în germană: Schulerau) este situată deasupra orașului Brașov (Kronstadt) la poalele Muntelui Postăvarul (în germană: Schuler, înălțimea 1.799 metri), care marchează granița dintre Carpații Meridionali și Orientali.

Multe activități de agrement vara și iarna așteaptă vizitatori în și prin jurul Poianei Brașov.

Poiana Brașov dispune de 12 pârtii de schi cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri și restaurante. Cazarea este asigurată în hoteluri de lux, pensiuni, vile sau cabane. De asemenea, în Poiană se află o stație de ambulanță și una de poliție precum și un oficiu poștal.

Pârtii de schi

Stațiunea Poiana Brașov (în sezonul rece) pune la dispoziția turiștilor un domeniu schiabil alcătuit din pârtii cu toate gradele de dificultate.

Denumirea pârtieiLungime (m.)Diferență de altitudine (m.)Grad de dificultate
Stadion30032ușor
Kanzel359134dificil
Ruia540198dificil
Bradul45877ușor
Subteleferic1000280dificil
Sulinar2451645mediu
Lupului2860775dificil
Drumul Roșu3821630ușor