Brașov | Sărbători în Brașov

Sărbători în Brașov

Brașovul noaptea

Brașovul pe timp de noapte … minunat. Temperaturile de vara  (sunt între 22 și 26 de grade) si  vă invită să vă plimbați, să serviți o înghețată, o cafea sau o cină. Iarna deasemenea este o placere sa te plimbi in centrul vechi unde poti servii un vin cald sau bucate traditionale gustoase si apetisante.

Orașul este viu … și o varietate de impresii, experiențe și oferte așteaptă vizitatorul.

Târgul de Crăciun 🎄☃

Târgul de Crăciun din Brașov în Transilvania. Spiritul de Crăciun, vin fiert fierbinte și o mulțime de delicatese îl așteaptă pe vizitator.

Oktoberfest România 2024 în Brașov | 29 august – 15 septembrie

De ce Oktoberfest are loc la sfârșitul lunii august sau în septembrie?

O lege germană din 1539 stipula că berea poate fi produsă doar între 29 septembrie și 23 aprilie, deoarece riscul de incendiu în timpul procesului de fabricare a berii era mult mai mare vara. În lipsa condițiilor de depozitare de astăzi, berarii trebuiau să vândă toată berea din acel an înainte de a începe să producă o nouă bere. Prin urmare, Oktoberfest în Germania începe în jurul datei de 20 septembrie și se încheie în prima duminică din octombrie.

Dar de ce se numește de fapt Oktoberfest dacă, în afară de ultimele 2-3 zile, are loc în septembrie? Primul Oktoberfest a avut loc între 12 și 17 octombrie 1810. Această tradiție a fost schimbată în 1872, când s-a decis că vremea din octombrie era prea rece pentru un astfel de eveniment în aer liber. Atunci de ce este chiar mai devreme în Kronstadt? Pur și simplu, pentru ca toți vizitatorii să se poată bucura de AMBELE Oktoberfesturi fără probleme 😊