Brașov | Sărbători în Brașov

Sărbători în Brașov

Brașovul noaptea

Brașovul pe timp de noapte … minunat. Temperaturile de vara  (sunt între 22 și 26 de grade) si  vă invită să vă plimbați, să serviți o înghețată, o cafea sau o cină. Iarna deasemenea este o placere sa te plimbi in centrul vechi unde poti servii un vin cald sau bucate traditionale gustoase si apetisante.

Orașul este viu … și o varietate de impresii, experiențe și oferte așteaptă vizitatorul.

Târgul de Crăciun 🎄☃

Târgul de Crăciun din Brașov în Transilvania. Spiritul de Crăciun, vin fiert fierbinte și o mulțime de delicatese îl așteaptă pe vizitator.

De ce se organizează Oktoberfest în septembrie?

O lege germană din anul 1539 stipula faptul că berea nu putea fi produsă decât între 29 septembrie și 23 aprilie, deoarece pe perioada verii riscurile unor incendii în timpul prelucrării berii erau mult mai mari. Neavând condițiile de depozitare pe care le au astăzi, producătorii trebuiau să vândă toată berea din anul respectiv înainte de a putea începe producerea uneia noi. Oktoberfest-ul începe în jurul datei de 20 septembrie și se termină în prima duminică din octombrie.

Dar de ce i se spune Oktoberfest când el se desfășoară, cu excepția ultimelor 2-3 zile, în luna septembrie? Ei bine, numele, pe care prințesa-mireasă l-a ales foarte inspirat, se leagă de perioada în care a avut loc festivalul prima dată: 12-17 octombrie 1810. Această tradiție a fost modificată din anul 1872, când s-a hotărât că în luna octombrie vremea era prea rece pentru un astfel de eveniment desfășurat în aer liber.