Experienţe | Familie

Familie

Orașul Brașov și imprejurimele sale oferă familiilor diferite alternative pentru a petrece timpul liber alături de copii, nepoți în locuri minunate, precum parcuri de aventură, grădina zoologică, parcuri în aer liber sau locuri destinate special copiilor. Brașov este un oraș cu diverse activități în aer liber, perfect pentru familii și nu numai.

Parc Aventura Brașov

Parc Aventura Brașov înseamnă adrenalină, curaj, forță , depășirea limitelor , fricilor și creșterea încrederii în sine.

Parcul oferă tuturor iubitorilor de mișcare și aventură 16 trasee cu dificultate progresivă, destinate persoanelor de la vârstă de 4 ani. Aici puteți experimenta printre altele și cățăratul pe un perete virtual care pun la lucru echilibrul, agilitatea și rezistență.

Tiroliana peste lac – cu o lungime de 300 metrii dus și 200 m întors și o înălțime de 3 metri, traversează lacul într-un mod suspendat.

Mini Land Rover – Distrctie pe 4 roți, condusul pe teren accidentat pentru copiii de la 5 la 10 ani.

Ture cu Bicicleta – Biciclete electrice sau mountain bike de închiriat stau la dispoziția celor care doresc să exloreze zona și trasee, astfel poți avea parte de o aventură interesantă care în același timp te va ajută să descoperi orașul și împrejurimile acestuia. Se propun trasee ghidate pe Bicicletă electrică alături de echipa Bikexplore.

Superland Brașov

Parcul are o suprafață de 17000 mp și este cel mai mare din România, inclusiv din Estul Europei, Putem descoperi zone tematice, carousell-uri, jocuri Saga, trasee speciale pentru cățărare, inclusive activități culturale, ateliere pentru copii sau concursuri.

Este cel mai mare parc de distracții indoor pentru copii din Brașov dar și din România, fiind amplasat la 10 minute de centrul orașului Brașov. Parcul este destinația perfectă pentru o zi de relaxare alături de familie sau prieteni.
Superland este deschis de luni până duminică de la 10:00 la 22:00.

Grădina Zoologică din Brașov

Grădina Zoologică este situată în cartierul Nouă, fiind amplasată în mijlocul pădurii, loc ideal și liniștit pentru binele animalelor și relaxarea celor care o vizitează. Această se întinde pe o suprafață de 10 hectare și găzduiește peste 380 de animale din 110 specii.

În zilele de luni Grădina Zoologică Brașov este închisă, cu excepția situațiilor în care se organizează evenimente speciale; în acest caz, evenimentele respective vor fi aduse la cunoștința publicului în timp util.

Parcul Premium Aerotec – Parcul cu avioane din Brașov

Parcul este situat în Centrul Civic so a fost reabilitat în anul 2014. Este primul parc din Municipiul Brașov care are loc de joacă cu tematică aerospațială unde au fost amplasate următoarele elemente: model de avion, turn de control și capsulă spațială.

Promenadă sub Tampa sau Parecul Tiberiu Brădiceanu

Situată la poalele muntelui Tampa, promenade are o suprafață de aproximativ 5 ha și este locul ideal pentru diferite tipuri de activități, în familie, pentru copii sau adulți. O plimbare relaxantă, sport, jogging, trecking pe poteci, role sau bicicletă, toate acestea pot fi posibile aici, fiind o adevărată încântare pentru minte și corp.

Muzeul „Prima școală româneascăˮ

Se află în cartierul istoric Șcheii Brașovului, mai exact în curtea bisericii Sfântul Nicolae. Este un edificiu plin de cultură și istorie , locul acesta fiind primul în care s-au ținut primele cursuri de limba română iar în anul 1583, aici tipărindu-se primele cărți în limba română.

Este locul ideal pentru o plimbare relaxantă în familie, în special pentru cei mici, care pot vizită “„Muzeul Prima Școală Românească” cu sălile sale.