Împrejurimi | Castelul Râșnov

Castelul Râșnov

La doar 15km de Brașov se află cetatea Râșnov și este unul din cele mai bine fortificate ansambluri din Transilvania. Are o amplasare strategică întrucât a fost folosită în scop militar; este împrejmuită de pădure și se află în vârful unei stânci iar accesul se realizează atât prin serpentine și durează aproximativ 15 minute de mers pe jos.

În cei aproximativ 3500mp de suprafață se pot regăsi atât o curte exterioară cât și una interioară, cea exterioară oferind o priveliște minunată asupra orașului Râșnov, oraș ce este menționat deseori în diverse atestări de-a lungul istoriei. Ceea ce este fascinant în legătură cu acest loc este faptul că a fost descoperit un tezaur în curtea exterioară ascuns de mai bine de 400 de ani, o comoară ce constă în cuțite, catarame, vârfuri de săgeți, 416 monede de argint bătute în perioada 1509-1610 și multe altele.

Cât despre ce cuprinde cetatea se pot enumera interiorul cetății și Muzeul de Artă Feudală unde sunt expuse diverse obiecte cum ar fi arme, mobilier de epocă și chiar și o mască de tortură. Turiștii pot achiziționa suveniruri și pot sta la terasa amenajată în cetate. Nu în ultimul rând, este de menționat că cetatea a fost gazdă filmării peliculei ,,Cold Mountain” cu Nicole Kidman și Jude Law.

Dinoparcul din Râșnov

La doar câțiva metri de Castelul Rașnov (în județul Brașov) se află dinoparcul cu același nume.

Dinozaurii în mărime naturală, afișări multimedia, un muzeu de istorie, un vulcan „adevărat” și multe, mult mai multe invită atât copiii, cât și adulții la o vizită distractivă și informativă.