Experienţe | Evenimente / Știri Mai 2023

Prezentare generală a postărilor noastre pe Facebook: Mai 2023

Hanul Simon | Bran | Județul Brașov

Înconjurată de pajiști și dealuri, pensiunea Simon beneficiază de o locație excelentă. La cerere, se pot organiza excursii în munții din jur, precum și degustări de brânză și vin.

Despre pensiune: https://hanulsimon.ro/
Despre Brașov / Bran: https://discover-brasov.com/

Tot în municipiul Bran se află Castelul Bran (în germană Törzburg), cunoscut și sub numele de Castelul Dracula.

Hotel „Das Fort Boutique” | Râșnov | Județul Brașov

Hotelul de 5* „Das Fort Boutique” este un ansamblu minunat de case renăscute, care au fost transformate în case de oaspeți cu multă pricepere, cunoștințe și eleganță, cu un restaurant gourmet rafinat și zone liniștite și izolate.

Despre hotel: https://dasfortboutique.ro/
Despre Brașov / Râșnov: https://discover-brasov.com/

Vechiul se îmbină cu noul, aici nu te simți nici transportat în trecut, nici aruncat în viitor, ci în frumosul prezent care a fost proiectat cu grijă.

Hotelul este situat la poalele cetății / fortăreței Râșnov și este un centru pentru multe excursii pline de evenimente în zona înconjurătoare.

Bună dimineața din Brașov

Priveliște asupra Brașov și Țara Bârsei

Brașov

Satul Viscri și biserica fortificată

Satul Viscri (în germană: Deutsch-Weisskirch, în maghiară: Szaszfeheregyhaza) se află în județul Brașov (Kronstadt) din Transilvania.

Se află la nord-vest de localitatea / castelul Rupea (în germană: Reps) și la sud-est de orașul Sighișoara (în germană: Schäßburg). Satul a avut aproximativ 700 de locuitori între secolele al XVIII-lea și al XX-lea, în principal sași transilvăneni, plus o parte românească a satului. Viscri este caracterizat atât de biserica fortificată, cât și de structura satului, care a fost modelată de fermele săsești.

Satul a fost fondat de sașii transilvăneni la sfârșitul secolului al XII-lea și a fost menționat pentru prima dată în documente în 1185. Biserica fortificată se află la capătul nord-vestic al satului.

În secolul al XII-lea, secuii (un grup de populație vorbitoare de limbă maghiară din estul Transilvaniei) au construit aici o mică biserică de sală romanică înaintea coloniștilor germani. În secolul al XIII-lea, biserica a fost extinsă. După primele invazii turcești, biserica a fost fortificată în secolul al XIV-lea și a fost construit un inel de apărare cu turnuri de apărare.

Mulțumim Urlaub-in-Rumänien și fotografului fotografiilor (septembrie 2021) Brian Randall pentru permisiunea de a le folosi.

O plimbare pe străduțele Brașovului

Castelul Bran | Törzburg | Județul Brașov

Citiți mai multe despre

Brașov | Impresii

Castelul Cantacuzino | Bușteni | Județul Prahova

Primăria veche a Brașovului

Construită în 1420, primăria a servit ca loc de întâlnire pentru membrii consiliului municipal timp de secole.

Brașov | În mijlocul tuturor

în Transilvania / Siebenbürgen (Germană)

Castelul Peleș

Castelul Peleș a fost construit între 1873 și 1883 la inițiativa lui Carol I (Karl I de Hohenzollern-Sigmaringen), primul rege al României.

Este situat la aproximativ 1,5 km nord-vest de orașul Sinaia, în județul Prahova.

Astăzi: Conferința „Smart Regional Development – Airport Cities”, ediția a III-a la Brașov

Hotel Orizont – Conference – Spa, Predeal

Complexul hotelier Orizont se află la doar 800 de metri de gara din Predeal, în județul Brașov.

Este locul ideal pentru a explora și a vă bucura de minunatele peisaje montane de pe Valea Prahovei și/sau pentru a face excursii la Castelul Peleș din Sinaia, Castelul Bran (Törzburg), Castelul Râșnov cu Dinoparcul sau chiar la Brașov (Kronstadt), aflate în apropiere.

Hotelul are 139 de camere de 4 stele, un spa modern, un centru de conferințe Orizont Forum, restaurantul Orizont cu preparate din bucătăria internațională, restaurantul Miorița cu preparate tradiționale românești, precum și o cramă și un bar cu o selecție excelentă de băuturi.

Toate camerele oferă un confort de 4 stele, iar zona SPA (cu piscină interioară, jacuzzi, sală de gimnastică, saună și masaj) este o oază de liniște care combină relaxarea cu revigorarea. Centrul de recreere al Hotelului Orizont oferă o piscină interioară, sală de fitness, jacuzzi, saună uscată, saună umedă, saună cu infraroșu, facilități de masaj și multe altele pentru a vă relaxa perfect ca oaspete.

Aflați mai multe despre hotel și despre tot ceea ce are de oferit:
https://www.hotelorizont.ro/

Vechea primărie din Brașov

Construită în 1420, primăria a servit ca loc de întâlnire pentru membrii consiliului municipal timp de secole.

Orașul și cetatea Râșnov

Râșnov se află la aproximativ 20 km de Brașov, pe drumul spre Bran. Un oraș mic, cu aproximativ 15 tds. Are o cetate cu o priveliște minunată și un parc de dinozauri. Destinația ideală pentru o vizită cu întreaga familie.

Brașov … Natură și verdeață, în mijlocul orașului

Castelul Peleș

Castelul Peleș a fost construit între 1873 și 1883 la inițiativa lui Carol I, primul rege al României.

Este situat la aproximativ 1,5 km nord-vest de orașul Sinaia, în județul Prahova.

Brașovul vă așteaptă …

Primăvara / Vara în Brașov

Primăvara este o perioadă minunată, natura și viața se trezesc. Veniți și experimentați Brașovul și împrejurimile (Burzenland) și petreceți aici momente și zile de neuitat.