Experienţe | Evenimente / Știri Iulie 2023

Prezentare generală a postărilor noastre pe Facebook: Iulie 2023

NOU! Acum și în maghiară și spaniolă 😍😍🇷🇴

Kronstadt und das Burzenland erleben! Vielfältige Informationen über die Stadt und das Umland erfahren. Destinații pentru excursii, cazare, sfaturi și sugestii, evenimente și multe, multe altele … întotdeauna actualizate și în șapte limbi (germană, engleză, română, franceză, ebraică și acum în maghiară și spaniolă).

https://kronstadt-erleben.de | https://discover-brasov.com

Hanul Simon | Bran | Județul Brașov 😍😍🇷🇴

Pensiunea Simon este înconjurată de pajiști și dealuri și se bucură de o locație excelentă. La cerere, se pot organiza excursii în munții din jur și degustări de brânză și vin.

Despre pensiune: https://hanulsimon.ro/

Castelul Bran, cunoscut și sub numele de Castelul Dracula, se află tot în municipiul Bran.

Cetate / Castelul Râșnov 😍😍🇷🇴

La aproximativ 20 km de Brașov (germană Kronstadt), pe drumul spre Bran, se află Râșnov (germană Rosenau).

Un orășel cu aproximativ 15.000 de locuitori, o cetate și un parc de dinozauri. În secolul al XIV-lea, cetatea a fost construită deasupra orașului, pe faleza de calcar, iar în 1623 și 1640 a fost extinsă cu un puț de 80 de brazde adâncime (o măsură istorică germană de lungime, 80 de brazde înseamnă aproximativ 140 de metri).

Dinoparcul Râșnov este situat chiar lângă cetate. Așadar, nimic nu stă în calea unei frumoase excursii în familie.

Castelul Peles 😍😍🇷🇴

La o oră de mers cu mașina de la Brașov, în direcția București, se află Castelul Peleș.

Este unul dintre cele mai frumoase castele din România, situat pe Valea Prahovei și în apropiere de orașul Sinaia.

Oktoberfest 2023 la Brașov 😍😍😍🇷🇴

O’zapft este! sau, mai precis, va fi în curând! În perioada 31 august – 10 septembrie 2023, la Brașov va avea loc Oktoberfest-ul românesc.

Rezervați bilete online:
https://oktoberfestromania.ro/alege-data-oktoberfest/

Iar dacă preferați să nu călătoriți cu mașina sau cu trenul, Aeroportul Brașov-Ghimbav oferă zboruri directe din Munchen, Stuttgart, Nürnberg și multe alte orașe din Europa.

05 Iulie 2023 | Brașov | Văzut de pe Muntele Tâmpa 😍😍🇷🇴

Imagini recente cu Brașovul văzut de pe Muntele Tâmpa.

Muntele Tampa face parte din masivul montan Postăvarul, în partea sudică a Carpaților Orientali și este înconjurat aproape în totalitate de orașul Brașov. Altitudinea sa este de 960 de metri deasupra N.N. și se ridică la aproape 400 de metri deasupra orașului.

Îi mulțumim domnului Mihai Stan pentru că ne-a trimis imaginile.

Hotel „The Fort Boutique” | Râșnov (Rosenau) | Județul Brașov 😍😍🇷🇴

Hotelul de 5* „Das Fort Boutique” este un ansamblu minunat de case renăscute, care au fost transformate în case de oaspeți cu multă pricepere, cunoștințe și eleganță, cu un restaurant gourmet rafinat și zone liniștite și izolate.

Despre hotel: https://dasfortboutique.ro/

Vechiul se îmbină cu noul, aici nu te simți nici transportat înapoi în timp, nici aruncat în viitor, ci în frumosul prezent care a fost creat cu grijă.

Hotelul este situat la poalele cetății / fortăreței Rosenau (Râșnov) și este un centru pentru multe excursii pline de evenimente în împrejurimi.

Sfatul nostru: Harman | Honigberg | Județul Brașov 😍😍🇷🇴

Honigberg (în săsește Huntschprich, în maghiară Szaszhermany) este o comună și o localitate, una dintre cele mai cunoscute biserici fortificate, din județul Brașov, în regiunea Transilvania.

Această biserică fortificată este o mică cetate complet conservată, având în centru biserica. Pe lângă un muzeu interesant, se pot vizita și crenelurile, turnul și biserica. Trebuie neapărat să o fi văzut și este și pentru familiile cu copii, din cauza numeroaselor coridoare, scări și nu numai… o experiență interesantă și minunată 🥰.

Despre loc: În 1211, regele maghiar Andrei al II-lea a acordat Burzenlandul Cavalerilor Teutoni, care s-au stabilit aici, au construit castele, au adus coloniști germani în țară și au fondat sate, printre care și Honigberg.

Prima mențiune documentară a fost în 1240 sub numele de Mons Mellis („muntele de miere”). La acea vreme, regele Bela al IV-lea a acordat Ordinului Cistercian patronajul bisericilor din Marienburg, Petersberg, Honigberg și Tartlau.

Brașov – Aeroportul Ghimbav 😍😍🇷🇴

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav a avut peste 3.000 de pasageri în primele două săptămâni.

Potrivit unui comunicat de presă al Aeroportului Brașov-Ghimbav, în 16 zile au avut loc 43 de aterizări și decolări.

Zborurile au fost operate în principal de compania aeriană DAN AIR, zboruri charter către Turcia și Grecia de către agențiile de turism și aeronave private.

În prezent, puteți zbura de pe Aeroportul Brașov – Ghimbav cu DAN AIR spre și dinspre destinații din următoarele țări: Brașov – Ghimbav

✈️ Germania- Nürnberg, München și Stuttgart.
✈️ Belgia – Bruxelles
✈️ Anglia – Londra
✈️ Spania – Barcelona – Valencia, Madrid și Malaga

precum și începând cu 3 iulie
✈️ Italia – Roma

Surse foto: Dan Air și Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav
Text: Cristian Macedonschi