Experienţe | Evenimente / Știri Ianuarie / Iunie 2024

Prezentare generală a postărilor noastre pe Facebook: Ianuarie / Iunie 2024

Cetate | Biserică fortificată | Muzeu | Honigberg / Harman 😍😍🇷🇴

Cetatea Honigberg din Transilvania, județul Brașov, la doar câțiva kilometri de Brașov… frumoasă.

O oră zboară, iar acolo se găsește câte ceva pentru fiecare: pentru iubitorii de istorie și povești, pentru pasionații de Transilvania, pentru aventurieri, pentru familiile cu copii care pot explora crenelurile și modul de viață de odinioară și multe altele!

Concluzia noastră: Vizita merită 100%.

✈️ Site-ul Flylili este online! Zboruri de la / către Brașov / Kronstadt 😍😍🇷🇴

Comandați online: https://www.flylili.com
🛫 Nürnberg (iunie) de la 99,99 € dus-întors
🛫 Munchen (iunie) de la 99,99 € pe sens
🛫 Stuttgart (iunie) de la 99,99 € dus-întors
🛫 Bologna (iulie) de la 99,99 € dus-întors
🛫 Roma (iunie) de la 99,99 € dus-întors
🛫 Milano (iulie) de la 99,99 € dus-întors
🛫 Barcelona (iulie) de la 149,99 € dus-întors

Sfatul nostru: Harman | Honigberg | Județul Brașov 😍😍🇷🇴

Hărman (în germană Honigberg, în săsește Huntschprich, în maghiară Szaszhermany) este un sat și oraș, una dintre cele mai cunoscute biserici fortificate, din județul Brașov, în regiunea Transilvania.

Această biserică fortificată este o mică cetate complet conservată, având în centru biserica. Pe lângă un muzeu interesant, puteți vizita și crenelurile, turnul și biserica. Trebuie neapărat să o fi văzut și este și pentru familiile cu copii, din cauza numeroaselor coridoare, scări și nu numai… o experiență interesantă și minunată 🥰.

Despre loc: În 1211, regele maghiar Andrei al II-lea a acordat Burzenlandul Cavalerilor Teutoni, care s-au stabilit aici, au construit castele, au adus coloniști germani în țară și au fondat sate, printre care și Honigberg.

Prima mențiune documentară a fost în 1240 sub numele de Mons Mellis („muntele de miere”). La acea vreme, regele Bela al IV-lea a acordat Ordinului Cistercian patronajul bisericilor din Marienburg, Petersberg, Honigberg și Tartlau.

Măgura | Județul Brașov … frumos 😍😍🇷🇴

Măgura este un sat în județul Brașov și face parte din comuna Moieciu.

Este situat pe versantul estic al Munților Piatra Craiului, la aproximativ șase kilometri vest de Castelul Bran.

Satul Viscri și biserica fortificată | Județul Brașov 😍😍🇷🇴

Satul Viscri (în germană: Deutsch-Weisskirch, în maghiară: Szaszfeheregyhaza) se află în județul Brașov (Kronstadt) din Transilvania.

Se află la nord-vest de localitatea / castelul Rupea (în germană: Reps) și la sud-est de orașul Sighișoara (în germană: Schäßburg). Satul a avut aproximativ 700 de locuitori între secolele al XVIII-lea și al XX-lea, în principal sași transilvăneni, plus o parte românească a satului. Viscri este caracterizat atât de biserica fortificată, cât și de structura satului, care a fost modelată de fermele săsești.

Satul a fost fondat de sașii transilvăneni la sfârșitul secolului al XII-lea și a fost menționat pentru prima dată în documente în 1185. Biserica fortificată se află la capătul nord-vestic al satului.

În secolul al XII-lea, secuii (un grup de populație vorbitoare de limbă maghiară din estul Transilvaniei) au construit aici o mică biserică de sală romanică înaintea coloniștilor germani. În secolul al XIII-lea, biserica a fost extinsă. După primele invazii turcești, biserica a fost fortificată în secolul al XIV-lea și a fost construit un inel de apărare cu turnuri de apărare.

Mulțumim Urlaub-in-Rumänien și fotografului fotografiilor (septembrie 2021) Brian Randall pentru permisiunea de a le folosi.

Sinagoga din Brașov / Kronstadt 🇷🇴

Până la cel de-al Doilea Război Mondial, în România au trăit aproximativ 800.000 de evrei. În anii 1950, a început o puternică emigrație către Israel.

După schimbarea politică din 1990, a avut loc o altă emigrație puternică. În prezent, există încă comunități evreiești în aproximativ 30 de localități din România. Majoritatea sutelor de sinagogi și case de rugăciune au fost distruse în timpul perioadei comuniste. În Brașov mai există încă două sinagogi. Cea construită în 1901 și situată în centrul orașului poate fi vizitată zilnic (cu excepția Sabatului).

Îi mulțumim domnului Frank Schleßmann pentru că ne-a trimis aceste minunate fotografii și textul/explicația corespunzătoare.

Castelul Cantacuzino | Bușteni | Județul Prahova 😍😍🇷🇴

Citiți mai multe despre: https://discover-brasov.com/castelul-cantacuzino/

Orașul și cetatea Rasnov 😍😍🇷🇴

Râșnov se află la aproximativ 20 km de Brașov, pe drumul spre Bran. Un oraș mic, cu aproximativ 15 tds. Are o cetate cu o priveliște minunată și un parc de dinozauri. Destinația ideală pentru o vizită cu întreaga familie.

Brașov în aprilie / primăvară 😍😍🇷🇴

Imagini din Brașov din luna aprilie a anului trecut. Un oraș frumos, cu multă istorie, natură, mâncare delicioasă și atâtea și atâtea lucruri de descoperit 🥰

În drum spre defileul 7 Scari | aprilie 2023 | Județul Brașov | Frumos 😍😍🇷🇴

Măgura | Județul Brașov … frumos 😍😍🇷🇴

Măgura este un sat în județul Brașov și face parte din comuna Moieciu.

Este situat pe versantul estic al Munților Piatra Craiului, la aproximativ șase kilometri vest de Castelul Bran.

Sinagoga Beth Israel – Sinagoga Neologa 😍😍🇷🇴

Sinagoga Beth Israel din Brașov este un lăcaș de cult evreiesc și unul dintre cele mai frumoase din Europa, cu o comunitate mică, dar activă, care păstrează cu dăruire tradiția evreiască.

A fost construită între 1899 și 1901 în stil neogotic cu accente maure și din 2015 se află pe Lista Monumentelor Istorice din Brașov.

Bastionul Țesătorilor 😍😍🇷🇴

Bastionul, apărat și întreținut de breasla țesătorilor de in, a fost construit în două etape, între 1421 – 1436 și 1570 – 1573.

În prima etapă, au fost construite primele două niveluri ale celor trei galerii de luptă. Galeriile superioare, construite între 1570 și 1573, erau destinate armelor de calibru mic, care puteau fi folosite prin intermediul unor guri de tragere circulare înguste de-a lungul întregului parcurs al galeriilor. Au fost construite două turnuri de pază pentru gardieni, care supravegheau orașul atât din punct de vedere militar, cât și din punctul de vedere al observării unor posibile incendii.

Brașov | În mijlocul tuturor 😍😍🇷🇴

în Transilvania / Siebenbürgen (Germană)

De mai sus …. Brașov 😍😍🇷🇴

În Brașov nu trebuie ratată ascensiunea (drumeție, aprox. 1 oră și 30 de minute) la Varful Tampa, la 960 de metri deasupra nivelului mării.

Chiar lângă semnul BRASOV, există o priveliște minunată asupra orașului și a regiunii învecinate.

Se poate lua și telecabina, dar, pe lângă costuri, va trebui să suportați și timpi de așteptare foarte lungi uneori (la sfârșit de săptămână).

The White Tower from Brasov 😍😍🇷🇴

Dacă doriți să vedeți întregul oraș vechi de la înălțime și să aveți în fața ochilor o priveliște de vis, trebuie neapărat să veniți aici.

Totul aici pare magic și suprarealist și te face să-ți dorești ca timpul să se oprească. Turnul Alb a fost construit între 1460 și 1494 și impresionează și astăzi prin masivitatea și suplețea liniilor sale arhitecturale.

Citiți mai multe despre Turnul Alb și Brașov: https://discover-brasov.com

Brașov / Kronstadt | O minunată destinație de călătorie în Transilvania 😍😍🇷🇴

Vizitați Brașovul și experimentați flerul și multiplele fațete ale unui oraș minunat din Transilvania, România.

https://kronstadt-erleben.de | https://discover-brasov.com

AZI | O zi de vis la Schuler ⛷️🎿❄️☀️ Poiana Brașov 😍😍🇷🇴

Astăzi este zi de sărbătoare în România (Ziua Reunificării), iar mulți oameni profită de această zi pentru o excursie la munte.

Imagini din aceste minute de pe muntele Schuler din Poiana Brașov (denumirea germană Schulerau), orașul Brașov (Kronstadt).

Îi mulțumim lui Cristian Macedonschi pentru aceste imagini ca întotdeauna minunate. Mulțumim Cristian 🥰

LIVE din POIANA BRASOV 😍😍🇷🇴

Imagini din aceste minute din Poiana Brașov, oraș Brașov (Kronstadt) ☃️⛷

Sfatul nostru: Boutique Hotel Casa Chitic | Brașov 😍😍🇷🇴

The Boutique Hotel Casa Chitic has a perfect location in the centre (old town) of Brasov and is only a few metres away from the Black Church and the historic Town Hall Square.

https://discover-brasov.com/casa-chitic-ro/