Experienţe | Evenimente / Știri Aprilie 2023

Prezentare generală a postărilor noastre pe Facebook: Aprilie 2023

Cucinino Pasta & Pizza, Brașov

Cuci, pasionat de bucătăria delicioasă, și Nino, pasionat de echipamentele de gătit de ultimă generație, au avut ideea unui bar de paste cu o bucătărie deschisă.

Cucinino este conceput ca un bar de paste pentru toate persoanele interesate de un prânz și o cină activă, pasionată, culinară, proaspătă și sănătoasă, servită într-un oraș fermecător de un personal cald.

Aeroportul Internațional Brașov | Ghimbav

Aeroportul Internațional Brașov | Ghimbav este primul aeroport eficient din punct de vedere energetic din România. Aeroportul a fost inaugurat la sfârșitul anului 2022, iar de la jumătatea lunii iunie 2023 aeroportul face deja parte din programul de zboruri directe al multor companii aeriene.

Din 15 iunie 2023, noua companie aeriană românească DAN-Air va zbura de pe Aeroportul Internațional Brașov | Ghimbav spre și dinspre. Barcelona (în fiecare marți) | Bruxelles (în fiecare miercuri) | Budapesta (în fiecare marți & duminică) | Londra (în fiecare vineri) | Milano (în fiecare luni) | München (în fiecare sâmbătă) | Nürnberg (în fiecare joi)

Mai multe informații:
https://discover-brasov.com/…/brasov-ghimbav…/

Impresii … Brașov în aprilie

Brașovul pe timp de noapte

Poarta Ecaterinei

Poarta Sfintei Ecaterina datează din 1556 și a fost construită pe fundațiile porții anterioare din lemn, Poarta Sfântului Duh, care a fost ridicată în 1522. Numele porții provine de la mănăstirea de călugărițe care se afla acolo și care a fost numită după Sfânta Ecaterina.

Partea superioară a clădirii are patru turnulețe care simbolizează „Ius gladii”, un privilegiu medieval care le dădea conducătorilor Brașovului dreptul de a aplica pedeapsa supremă.

Din punct de vedere istoric, „Ius gladii” se referea la autoritatea legală de a pronunța pedeapsa cu moartea și de a o executa în afara Romei în cadrul jurisdicției capitale.

Sinagoga Beth Israel – Sinagoga Neologa

Sinagoga Beth Israel din Brașov este un lăcaș de cult evreiesc și unul dintre cele mai frumoase din Europa, cu o comunitate mică, dar activă, care păstrează cu dăruire tradiția evreiască.

A fost construită între 1899 și 1901 în stil neogotic cu accente maure și din 2015 se află pe Lista Monumentelor Istorice din Brașov.

Măgura, Contele Brașov … frumos

Măgura este un sat în județul Brașov și face parte din comuna Moieciu.

Este situat pe versantul estic al Munților Piatra Craiului, la aproximativ șase kilometri vest de Castelul Bran.

Brașov, 15 Aprilie 2023

În drum spre defileul 7 Scărișoara, 15 aprilie 2023, județul Brașov, MINUNAT

O pauză, de pe bicicletă… în fața Bisericii Negre din Brașov

Turnul Alb de la Brașov

Dacă doriți să vedeți întregul oraș vechi de la înălțime și să aveți în fața ochilor o priveliște de vis, trebuie neapărat să veniți aici.

Totul aici pare magic și suprarealist și te face să-ți dorești ca timpul să se oprească. Turnul Alb a fost construit între 1460 și 1494 și impresionează și astăzi prin masivitatea și suplețea liniilor sale arhitecturale.

Boutique Hotel „Casa Chitic” în Brașov

Noul Boutique Hotel „Casa Chitic” are o locație minunată în centrul (orașul vechi) din Brașov, regiunea Transilvania și se află la doar câțiva metri de multe obiective turistice, cum ar fi Biserica Neagră.

Întrebări și rezervări (germană, engleză, română):
Cristian Macedonschi, tel: +40 (0)721 888 555.

Vizitatorii vor găsi un hotel cu o arhitectură istorică, combinată cu cele mai recente standarde și confort modern.

Aflați mai multe:
https://xn--deutschsprachiges-gastgewerbe-rumnien-sed.de/casa-chitic/

De mai sus …. Brașov

În Brașov nu trebuie ratată ascensiunea (drumeție, aprox. 1 oră și 30 de minute) la Varful Tampa, la 960 de metri deasupra nivelului mării.

Chiar lângă semnul BRASOV, există o priveliște minunată asupra orașului și a regiunii învecinate.

Se poate lua și telecabina, dar, pe lângă costuri, va trebui să suportați și timpi de așteptare foarte lungi uneori (la sfârșit de săptămână).

Akasha Retreat, județul Brașov: Alătură-te la o masă

Dacă v-ați dorit întotdeauna să trăiți o experiență de transformare a stării de bine sau dacă pur și simplu doriți să vă faceți o idee despre întreaga experiență Akasha, de ce să nu începeți cu cel mai delicios serviciu – mâncarea?

Sunteți bineveniți să vă alăturați la Akasha Retreat pentru prânzuri și cine delicioase servite la Akasha Retreat. Fie că sunteți un oaspete sau un călător din apropiere, Akasha Retreat este mai mult decât fericit să împartă o masă cu dumneavoastră.

Rezervați-vă masa la https://www.akasharetreat.com/bookatable 👈

Let’s connect:
🌐 https://www.akasharetreat.com/
📧 book[at]akasharetreat.com
📞 +40 720 581 545

Barul de paste Cucinino … Brașov

Restaurantul-bar de paste Cucinino este situat în centrul Brașovului, pe Strada Diaconu Coresi 6 (la aproximativ 2 minute de mers pe jos de vechea primărie / biserica neagră) și cu vedere directă la semnul „BRASOV”.

Adresa perfectă pentru oricine dorește să se răsfețe cu delicii culinare într-o ambianță frumoasă. Mai multe informații: https://www.cucinino.eu/

O mică privire spre Sibiu: Palatul Brukenthal din Avrig

Pe drumul de la Brașov la Sibiu, în inima Transilvaniei, vizitatorii vor găsi un loc minunat pentru un sejur de vacanță sau pentru a evada din viața de zi cu zi pentru o perioadă scurtă de timp.

În mijlocul parcului baroc al reședinței de vară a lui Samuel von Brukenthal din Freck (numele german al orașului Avrig), au fost amenajate camere de oaspeți moderne, un restaurant și multe altele.

De remarcat este „Cafeneaua istorică”, construită în 1788, care face parte, de asemenea, din „Ruta cafenelelor istorice din Europa”.

Aflați mai multe:
https://palatulbrukenthalavrig.ro/en/home-english/

Oaspeții sunt așteptați cu un mic dejun, un prânz sau o cină delicioasă și o atmosferă perfectă pentru a petrece momente minunate.

Brașov | În mijlocul tuturor

în Transilvania / Siebenbürgen (Germană)

Akasha Spring Retreat 2023 oferă … 5 zile: 27 aprilie – 1 mai

Profitați de vacanța de 1 Mai și bucurați-vă de o retragere de 5 zile într-un loc cu o magie aparte. E timpul să te relaxezi și să rezervi acum 🥰.

Akasha oferă un loc de vindecare care reunește cele mai importante elemente: natură, practici conștiente, mâncare sănătoasă și delicioasă bazată pe principii științifice, relaxare în mai multe forme (masaj, saună, jacuzzi, grădină cu hamace, pajiște, pădure la picioarele tale, animale drăgălașe), o casă caldă și primitoare pentru odihnă, socializare și bunăstare.

☀️ Activități și practici planificate pentru a ne aduce odihnă, plăcere, sănătate, echilibru, bucurie, conectare cu natura și cu viața comunitară a satului.

Activități & Experiențe
🌱 Sesiuni energizante de yoga de dimineață;
🌱 Practici pentru a ne odihni și onora corpul seara;
🌱 Citiri de cărți oracole;
🌱 Ateliere de lucru;
🌱 Atelier de gătit sănătos;
🌱 Întâlnire de seară: cum să ceri, cum să asculți, cum să te dezvălui;
🌱 Drumeție lungă în zona Peștera-Măgura, una dintre cele mai frumoase regiuni de la
poalele munților Piatra Craiului;

Pachetul include:
➡️ 4 nopți de cazare;
➡️ Mese cu ingrediente preponderent organice și open bar permanent cu ceaiuri din plante organice, apă, cafea;
➡️ Spațiu de locuit generos pentru lectură, odihnă și socializare;
➡️ Bibliotecă vastă în domeniile spiritualitate, dezvoltare personală, călătorii, istorie, ficțiune;
➡️ Materiale pentru arte & meșteșuguri;
➡️ Acces permanent (pe bază de programare) la sauna cu infraroșu și la cada cu hidromasaj &; jacuzzi în aer liber;
➡️ Transport (de la gara Brașov până la Peștera și retur);

Unde – Akasha Wellness, Peștera
📍 Este singurul loc din România dedicat retragerilor de yoga de 5 ani, recunoscut și premiat la nivel internațional. Întregul concept al locului susține intenția de wellness holistic: meniul construit după principiile medicinei funcționale, calitatea serviciilor de cazare, locația geografică, casa, grădina și împrejurimile, activitățile ghidate. Toate fac din Akasha un loc de încântare și bunăstare.

Cu cine – Mariana Drăgan
🧘 Profesor de yoga rezident la Akasha Wellness Retreat.

Cost – 550 euro 🍀 🍀.
➡️ Prețul este pe persoană în cameră dublă.
➡️ Locul se consideră rezervat după plata avansului nerambursabil de 200 de euro.
➡️ Payment deadline: deposit upon registration to secure the place; full amount by April 15.

Să ne conectăm:
🌐 https://www.akasharetreat.com/
📧 book[at]akasharetreat.com
📞 +40 (0)720 581 545

AKASHA Wellness Retreat … Natura pură

Este o oază de wellness în satul Peștera, în județul Brașov și chiar în centrul frumosului Parc Național Piatra Craiului.

Fitness, yoga, ateliere de lucru, sală de gimnastică, saună, jacuzzi cu hidromasaj, bufete vegetariene și multe, multe altele > https://www.akasharetreat.com/
Este o oază de wellness în satul Peștera, în județul Brașov și chiar în centrul frumosului Parc Național Piatra Craiului.

AKASHA Wellness Retreat este situat într-unul dintre cei mai măreți munți și rezervații naturale neatinse din România. Chiar după colț se află Castelul Bran, Castelul Dracula, făcut celebru de scriitorul Bram Stoker, și misticii Munți Bucegi, cu formațiunea naturală de rocă Sfinxul.

Unii numesc acest loc „satul din nori”, și chiar așa este. La o altitudine de peste 1.000 de metri, peisajul de aici este o mare de dealuri verzi și ondulate, cu vedere spre masivul Piatra Craiului (2.200 de metri).

De sus …. Brașov

În Brașov nu trebuie ratată ascensiunea (drumeție, aprox. 1 oră și 30 de minute) la Varful Tampa, la 960 de metri deasupra nivelului mării.

Chiar lângă semnul BRASOV, există o priveliște minunată asupra orașului și a regiunii învecinate.

Se poate lua și telecabina, dar, pe lângă costuri, va trebui să suportați și timpi de așteptare foarte lungi uneori (la sfârșit de săptămână).

Bastionul Țesătorilor

Bastionul, apărat și întreținut de breasla țesătorilor de in, a fost construit în două etape, între 1421 – 1436 și 1570 – 1573.

În prima etapă, au fost construite primele două niveluri ale celor trei galerii de luptă. Galeriile superioare, construite între 1570 și 1573, erau destinate armelor de calibru mic, care puteau fi folosite prin intermediul unor guri de tragere circulare înguste de-a lungul întregului parcurs al galeriilor. Au fost construite două turnuri de pază pentru gardieni, care supravegheau orașul atât din punct de vedere militar, cât și din punctul de vedere al observării unor posibile incendii.

Brașovul pe timp de noapte

Primăria veche a Brașovului

Construită în 1420, primăria a servit ca loc de întâlnire pentru membrii consiliului municipal timp de secole.